• HP Planet Partners programu i kako sudjelovati?

    HP Planet Partner je program povrata i reciklaže potrošnog materijala.
    Navedeni progrma o mogućuje korisnicima jednostavan način povrata i reciklaže originalnih HP ispisnih uložaka i drugog potrošnog materijala bez ikakve naknade. Ustanovljen 1991., HP Planet Partners program dokazuje dugoročnu HP-ovu predanost zaštiti okoliša tako što omogućuje visokotehnološki i ekološki način reciklaže iskorištenih HP ispisnih uložaka, čime sprječava njihovo odlaganje na odlagalište otpada.
    Pojedinci i tvrtke mogu besplatno i jednostavno sudjelovati u programu. Već ispisane povratne omotnice s unaprijed plaćenom poštarinom dostupne su s novim HP ispisnim ulošcima ili na www.hp.com/recycle - s uputama koje omogućuju najefikasnije i najučinkovitije recikliranje. Korisnici samo trebaju staviti ispisni uložak u omotnicu i poslati ga poštom.Poslovnim korisnicima koji žele poslati veći broj HP LaserJet ili tintnih ispisnih uložaka na reciklažu svaki mjesec, HP preporučuje sudjelovanje u programu skupnog povrata dostupnom u odabranim zemljama. Molimo posjetite www.hp.com/recycle za detaljnije upute i lokalnu dostupnost.

 

Jeste li znali?

  • Tvrtka HEWLETT PACKARD isporučuje više od milijun pisača tjedno.

  • Pristup Internetu ima oko 1,4 milijuna hrvatskih građana.

  • Hrvatski izumitelj Slavoljub Penkala je osim već poznate mehaničke olovke, izumio još cca 80-tak izuma, a neke od njih navodimo: nalivpero s krutom tintom, držač nalivpera i olovke, termofor i termos boca, rotacijska četkica za pranje zubi, ebonit (masa od koje su se pravile gramofonske ploče),deterdžent za pranje rublja,sredstvo za uništavanje insekata,sustavi za mjerenje protoka tekućina,preparat ksilolita protiv parazita u željezničkim pragovima, kočnice za vagone, sastav tračnica, manometar, dinamometar, specijalni mikrofoni i prislušni uređaji.
  • CD - kompaktni disk razvili su zajedno Philips i Sony. Philips je osmislio proizvodni proces, a Sony usavršio korekciju grešaka pri čitanju CD medija. Razvijen je u kasnim 1970-tim, a masovna proizvodnja započela je 1982. godine. Prvotno je optički zapis korišten kao medij za glazbu, a kasnije kao medij za spremanje podataka na računalu.