Proizvodi

Fotokopirni papir-informacije o kvaliteti

Na tržištu Republike Hrvatske još uvijek postoji velik dio korisnika koji se premalo razumiju u kvalitetu fotokopirnih papira, pa je tako jedan veći dio korisnika još uvijek baziran na korištenje fotokopirnog papira gdje je uglavnom bitna cijena nabave, a manje je bitna sama kvaliteta papira. 

Fotokopirni papiri su kolokvijalno razvrstani po kvaliteti i to kao A klasa, B klasa i C klasa.

  • oznaka A predstavlja najbolju kvalitetu, pa neki trgovci i korisnici taj papir nazivaju i Premium kvaliteta
  • oznaka B predstavlja neku standardnu sredinu kvalitete papira
  • oznaka C  znači da se radi o najlošijoj kvaliteti papira

Razlika u cijeni fotokopirnih papira

Gledajući  kvalitetu fotokopirnih papira kroz prizmu cijene, A kvaliteta je u odnosu na C kvalitetu skuplja za cca 5,00 kn, dok je u odnosu na B kvalitetu skuplja za cca 3,00 kn po jednom omotu od 500 listova A4 formata.

Postavlja se pitanje je li to velika razlika u cijeni ili nije ?

Mi u Birodomu,  koji se tom tematikom i prodajom fotokopirnih papira bavimo punih 28 godina mišljenja smo da to nije velika razlika u cijeni jer je prihvatljivije koristiti papir A kvalitete i to ne samo iz razloga što je bjelina tog papira najizraženija već iz nekoliko drugih bitnih činjenica vezanih uz samu upotrebu tog papira.

Papir A kvalitete ima najbolju čvrstoću i ima najbolji omjer hrapavosti i zato je najbolji za korištenje na brzim pisačima i fotokopirnim uređajima, što također eventualne zastoje kod ispisa i kopiranja svodi na najmanju moguću mjeru. Nadalje, papir A kvalitete sadrži najmanje papirne prašine, pa tako i najmanje oštećuje vitalne dijelove pisača i fotokopirnih uređaja, a također je i najmanja potrošnja tonera ili tinti prilikom ispisa.

Izračunavajući trošak servisiranja pisača i fotokopirnih uređaja, te trošak korištenja tonera ili tinti, dolazi se do podataka da je cjelokupni trošak za korisnika koji upotrebljava papir C kvalitete u konačnici sigurno veći u odnosu na trošak koji nastaje korištenjem papira A kvalitete.

Zato mi svim korisnicima, kako smo već naveli, preporučamo korištenje fotokopirnih papira A klase ili barem standardne kvalitete odnosno B klase.

Iz naše ponude izdvajamo sljedeće klase papira:


Toliko za ovaj puta i nadamo se da smo Vam barem malo uspjeli riješiti nedoumice prilikom kupnje fotokopirnih papira, a u slijedećem našem osvrtu moći ćete pročitati usporedbe fotokopirnih papira izrađenih od 100 % celuloze u odnosu na fotokopirne reciklirane papire.     

 

 

 

       

Newsletter
Prijavite se na Birodom.hr newsletter i primajte obavijesti o popustima i akcijama.