Proizvodi

Kako voditi zdrav život dok smo u uredu

Imate dojam da ništa ne stignete kad dođete kući nakon posla? Nekada ste zbog toga ljuti i to Vas stvarno živcira? Nemate vremena za sebe? Prolazi Vam kroz glavu što učiniti za svoje zdravlje jer svi nešto rade sa sobom? Je li to zato što to uistinu žele ili je to samo neki hir?

Stalno čujete razne priče, bio sam u teretani, vježbam svaki dan, zdrava prehrava, bio proizvodi....Upalite televizor i tamo opet pregršt savjeta za bolji i zdraviji život, a vi i dalje ništa ne radite sa sobom jer jednostavno ne stignete….Više od pola svoga vremena provodite na poslu, nakon toga bavite se „kućanskim“ poslovima i tako iz dana u dan. Svaki dan svečano si obećate, od sutra idem u šetnju, od sutra vježbam i radim nešto za sebe, ali nikako da stigne to sutra….

Zato da biste si olakšali i uskladili privatne i poslovne aktivnosti, organizirajte se na svom radnom mjestu i tamo također prakticirajte zdrav život jer ipak polovinu svoga vremena provodite u uredu. Nadamo se da će Vam neki od naših malih savjeta pomoći, iako znamo da svi sve znamo, ali ipak krenimo redom 

1. PREHRANA tj. famozni gablec

Što jesti na radnom mjestu?  Hmmm…. najvažnije pitanje dana rekao bih jedan moj kolega…… Neka Vaš „radni“ ručak sadrži voće i povrće, orašaste plodove i jogurte, a nikako samo sendviče i grickalice.  Uvijek dajte prednost namirnicama koje su bogate vitaminima i mineralima jer Vam takva hrana daje snagu i pozitivno djeluje na um. Zdrava hrana čini Vas produktivnijim, a i Vaš organizam ostavlja u dobroj formi. Umjesto štapića, treba grickati jabuke !

2. VODA

Tijekom dana probajte popiti oko 3 litre vode i držite se dalje od gaziranih pića i raznih sokova. Također između nezaobilaznih kava ubacite barem jednu šalicu zelenog čaja. Imajte na umu da dovoljna konzumacija vode daje svježinu i ljepotu, usporava starenje kože, te svakako produžava život i održava pravilan rad organizma.

3. ZRAK

Svakodnevno provjetravajte radne prostorije i češće dišite punim plućima tj. nekoliko puta duboko udahnite jer tako održavate svoja pluća u svakodnevnoj kondiciji. Bilo bi dobro kada biste svoj ured ukrasili i kojom zelenom biljkom jer upravo te biljke kupe štetne tvari i povećavaju količinu kisika u zraku.

4. KRATKE VJEŽBICE

Svakih 30 minuta, prošetajte i odmorite oči, odvratite misli od posla ... možda Vam baš sine neka dobra ideja koju ćete moći iskoristiti i u svojem poslovanju. Znači, ne sjedite mirno, dajte si oduška, lupkajte stopalima, tresite olovku, izađite na zrak ako imate priliku, pustite si glazbu koja na Vas ima pozitivan učinak i nastavite hrabro naprijed! Prema najnovijim istraživanjima to sve potiče krvotok u Vašem tijelu i nije poslovno neučinkovito, već naprotiv stimulirajuće.

5. BUDITE SMIRENI

Da biste bili i ostali smireni, bilo bi dobro da se organizirate i da sve svoje obaveze izvršavate u zadanom roku. Tako ćete smanjiti stres i nepotrebno se živcirati, a dobri rezultati i uspjeh koji iz toga proizlazi bit će Vam najveća nagrada. Da biste se pak uspjeli dobro organizirati bitno je da popišete sve dnevne ili tjedne radne obaveze i odredite prioritete. Pažljivo provjerite listu svojih prioriteta i riješite se svega što je potpuno nepotrebno. Uvođenje reda smanjuje napetost i vodi brže do konačnog cilja.

Riješite se na vrijeme svih tereta i svoju pažnju usmjerite na rješavanje problema i biti ćete sretniji i zadovoljniji, a stres će nestati ili se definitivno smanjiti i bez obzira na posao i kuću, nikako se nemojte zapustiti i radite stvari koje Vas usrećuju i svako slijedite onu latinsku izreku „Mens sana in corpore sano“ odnosno „U zdravom tijelu zdrav duh“ !

 

P.S. Svaki dan pojedite barem kockicu čokolade jer ona će Vam poboljšati pamćenje i raspoloženje , te kognitivne performanse! A ako još volite crnu čokolade od najmanje 70% kakaa, onda ste stvarno na dobrom putu ka odličnom zdravlju!

Newsletter
Prijavite se na Birodom.hr newsletter i primajte obavijesti o popustima i akcijama.