Proizvodi

Laserski pisači – najrašireniji izbor pisača za uredsku i kućnu upotrebu

Laserski pisači su odličan izbor za korisnike koji ispisuju veći broj dokumenata i to zbog svojih prednosti kao što je brži i kvalitetniji ispis, veća količina ispisanih stranica, te niža cijena po stranici ispisa. Iako su laserski pisači skuplji, pomoću svoje tehnologije koja se zasniva na statičkom elektricitetu ispisuju oštriji tekst u crnoj boji kod grafički manje zahtjevnih dokumenata, te se puno sporije troše.

Vrste laserskih pisača

Laserski pisači dijele se na monokromatske i u boji, te na jednofunkcijske i višefunkcijske. Jednofunkcijski pisači nude nam samo mogućnost ispisa, dok multifunkcijski imaju dodatne opcije skeniranja, faksiranja, kopiranja, te integriranog wi-fi. Također neki pisači imaju dupleks opciju, tj. opciju obostranog ispisa koja dovodi do uštede papira.

Monokromatski laserski pisači ispisuju u crno-bijeloj boji i oni su idealan odabir za korisnike koji ispisuju veće količine teksta na dokumentima, a najčešće su to manji uredi i kućna upotreba. Mono laserski pisači koriste jedan toner tj. uložak (cartridge), a neke od laserskih pisača koji će Vam donijeti uštedu možete pronaći i u našem prodajnom asortimanu  iz kojeg smo za Vas izdvojili  laserski pisač A4 HP Neverstop Laser 1200n

 

Laserski pisači u boji su pak idealni kada veće količine teksta želite naglasiti i pojačati tekstom u boji, a najčešće se koriste u srednjim i većim uredima u kojima se nalazi veći broj korisnika. Takvi pisači mogu koristiti jedan spremnik za sve boje ili zasebne spremnike za svaku boju, a koja se može zamijeniti pojedinačno i po potrebi.  Ovdje također za Vas izdvajamo laserski pisač A4 LEXMARK CS331dw, a cjelokupnu ponudu pronađite u našem prodajnom asortimanu.

Većina laserskih pisača certificirana je s ENERGY STAR® i imaju veliku količinu ispisa prije nego što se pokvare, a to znači da imaju velike mjesečne cikluse i dovode do ušteda kroz smanjenje troškove koji se odnose na kupnju tonera, zamjenskih dijelova, ali i troškova same električne energije. Potrošnja električne energije je najmanja stavka, ali je ipak treba uzeti u obzir ukoliko planirate ispisivati veće količine. Ona ovisi o tome koliko se pisač upotrebljava, a kreće se od 1-3 W u mirovanju do 300-1200W u radu.

Kakav potrošni materijal koristiti - original ili zamjenski?

Postavlja se pitanje koji toner koristiti, da li original ili zamjenski. Ukoliko pisač rjeđe koristite i ne mijenjate često toner,  dobar izbor je originalan toner. Original toner svakako je potrebno koristiti dok je uređaj nov i pod garancijom jer u slučaju da dođe do kvara, automatski se podrazumijeva da je kvar uzrokovan korištenjem neadekvatnog potrošnog materijala. Ako pak često ispisujete i redovito mijenjate tonere, može se koristiti zamjenski potrošni materijal jer je njegova cijena puno niža u odnosu na original, ali tu obavezno treba uzeti u obzir tehničke karakteristike zamjenskog tonera jer nije svaki zamjenski toner uistinu i dobra zamjena za original.


Izračun troškova ispisa također Vam može olakšati odluku pri izboru potrošnog materijala, a trošak ispisa dobivate tako da deklarirani broj stranica ispisa podijelite s cijenom tonera.

Koja vrsta pisača je baš za Vas?

Da biste mogli pravilno odlučiti koji pisač je idealan odabir za Vas, bilo bi dobro da si postavite nekoliko pitanja:

  1. ispisujete li više dokumente u boji ili crno-bijele dokumente
  2. je li Vam bitna preciznost i kvaliteta
  3. koliko Vam je bitna brzina ispisa
  4. ispisujete li fotografije
  5. koliko planirate potrošiti na potrošni materijal
  6. ispisujete li s jednog ili više računala
  7. gdje ćete smjestiti pisač
  8. želite li obostrano ispisivati dokumente
  9. želite li da pisač ima više funkcija, a ne samo funkciju ispisa
  10. koliko Vam je bitna duljina trajanja garancije

Danas na tržištu pisača vlada velika konkurencija i proizvođači se svojom ponudom nastoje prilagoditi potrebama tržišta na najbolji mogući način tako da širok izbor dovodi do dodatne zbunjenosti korisnika. Odgovorom na gore navedena pitanja, a uzimajući u obzir Vaš buđžet, zasigurno ćete pronaći model pisača koji odgovara Vašim potrebama i koji Vam je najisplativiji ulog za budućnost s obzirom na omjer cijene i kvalitete.

 

Newsletter
Prijavite se na Birodom.hr newsletter i primajte obavijesti o popustima i akcijama.