Proizvodi

Pretvorite kreativne ideje u akcije

Brainstorming ili „oluja mozgova“je idealan način kako generirati puno ideja u vrlo kratkom vremenu. Osmišljen zato da Vas se izbaci iz okvira u kojima razmišljate i uvede u nove načina razmišljanja u pronalaženju rješenja. Ali kako izbaciti što više ideja i odabrati pravu? S Post-it® Super ljepljivim blokićima i Post-it® Super ljepljivom listićima možete zadržati svoj tim nadahnutim i kretati se naprijed dugo nakon što je moždana oluja završena.

Niže Vam dostavljamo savjete koje koristite prije, za vrijeme i nakon brainstorminga kako biste iskoristiti najbolje ideje Vašeg tima

  1. Na početku objasnite što očekujete nakon sastanka. Tako ćete postaviti jasan cilj i sve ideje će biti usmjerene ka njemu. Zapišite ove točke na Post-it® Super Sticky blokiće kako biste bili fokusirani na njih cijelo vrijeme.
  2. Odredite osobu koja će bilježiti ideje Vašeg tima i po potrebi ih kasnije elektronički obraditi. Dodjeljivanje ove uloge samo jednom članu tima je kako bi se ostali članovi mogli fokusirati na davanje ideja ne brinući se hoće li nešto biti propušteno.
  3. Tijekom sastanka izdvojite vrijeme za individualni i grupni brainstorming kako bi članovi tima različitih stilova rada imali priliku dati svoj doprinos.
  4.  Na kraju moždane oluje recite svom timu tko će će donositi odluke o provedbi ideja i kako će se ideje procjenjivati.  Ideje  obilježavajte koristeći Post-it® zastavice i napravite SWOT analizu također pomoći zastavica ili listića.
  5. Na kraju sastanka odvojite nekoliko minuta kako biste postavili sljedeće korake i dodijelili uloge. Objavite ove podatke bijeloj ploči i pomoću Post-it listića kako bi bili uočljivi i dostupni svima.
  6. Ako se realizira ideja i ostvarite uspjeh pošaljite svima čestitku, ali i ako ideja nije realizirana svakako se zahvalite svima na sudjelovanju i pokažite da ste zahvalni i da cijenite njihov rad.

Ne zaboravite da s vrlo malo proaktivnog planiranja možete svoje ideje pretočiti u strateške akcije koje Vas mogu dovesti do uspjeha!

Newsletter
Prijavite se na Birodom.hr newsletter i primajte obavijesti o popustima i akcijama.