Proizvodi

Sigurna pohrana podataka

Tvrdi disk za sigurnu pohranu podataka sa računala

Razmišljate kako pohraniti podatke sa stolnog ili prijenosnog računala? Je li bolji odabir tvrdi disk ili običan USB medij?

Za sigurniju i dugotrajniju pohranu podataka svakako Vam možemo preporučiti eksterni tvrdi disk iz razloga što omogućuje pohranu veće količine podataka. Dakle, neke od značajnih prednosti tvrdog diska su:

  • zasnovani su na dokazanoj tehnologiji
  • dostupni u većim kapacitetima (do 10 TB)
  • najjeftiniji kada se radi o pohrani većih količina podataka
  • prenosivi su i praktični
  • mogu se dijeliti među više računala
  • mogu se ukopčati u televizore i medijske centre za izravno reproduciranje multimedije
  • sigurni su, a u slučaju kvara, lakše je spasiti većinu podataka

 

Verbatim 53650 Fingerprint secure 2.5" 1TB - još jedno inovativno rješenje koje bismo izdvojili je vlasništvo američke tvrtke Verbatim specijalizirane za proizvodnju medija za pohranu podataka i flash memory proizvoda koja kao najbolji način za pohranu Vaših podataka i fotografija, svakako predlaže pohranu na prijenosni tvrdi disk s ugrađenim sustavom za prepoznavanje otiska prsta. Svi podaci šifrirani su u realnom vremenu, a to omogućuje  kombinacija hardverskog šifriranja 256-bitnim AES-om i biometrijske tehnologije. 

Jedan administrator može dodijeliti pristup osmorici korisnika. Tvrdi disk ne sprema lozinke u računalu niti u memoriji sustava i zato predstavlja puno sigurnije rješenje od softverskog šifriranja. Nakon postavljanja lozinke, korisnici mogu jednostavno zaključati ili otključati uređaj koristeći pri tome samo registrirani otisak prsta koji se prislanja na senzor. Zelena LED lampica na uređaju signalizira da je otisak prsta prepoznat. Velika novost i svakako prednost Verbatimovog prijenosnog tvrdog diska 53650 je što se može povezati i s TV uređajima, dok obični šifrirani diskovi to ne mogu. Disk se može koristiti na PC i Mac operacijskim sustavima. Podržava tehnologiju USB Super-speed (5 Gb/s) te ima prilagođen softver za sigurnosno kopiranje Nero Backup Software. Pogon je u skladu sa zahtjevima GDPR-a jer je 100 % pogona sigurnosno šifrirano.

Još malo o HDD-u…

Kao što znate HDD je kratica od hard disc drive tj. tvrdi disk, ali jeste li znali da je prvi HDD ugledao svjetlo dana 1956. godine, da je imao kapacitet 5 MB i da je bio veličine hladnjaka?

Vrtoglavim napretkom tehnologije danas je najmanji tvrdi disk veličine kovanice 5 kuna i kapaciteta 12 GB, a najveći kapacitet je 10 TB.

Usporedbe radi, na prvi HDD  bilo je moguće pohraniti jednu fotografiju, a na današnji najveći tvrdi disk možete pohraniti otprilike 2 000 000 fotografija i gotovo toliko MP3 pjesama. HDD radi vrlo jednostavno jer se jedna ili više okruglih ploča presvučenih magnetskim slojem vrte velikom brzinom dok se magnetne glave pomiču iznad tih ploča i zapisuju/čitaju podatke.

USB je također siguran medij, ali ipak malo lošijih performansi. Iako su jeftiniji, imaju manji broj zapisa, te svakim novim korištenjem postaju sve nepouzdaniji.

Uglavnom, vrijedi isprobati novi Verbatim 53650 koji smo i mi uvrstili i naš prodajni asortiman te se nadamo da će isti uistinu opravdati sve svoje pozitivne kritike.

Čekamo Vas 

 

Newsletter
Prijavite se na Birodom.hr newsletter i primajte obavijesti o popustima i akcijama.