Proizvodi

Uredski stolovi

Možda niste znali zato što Vam taj podatak nikada nije bio potreban jer kada ste ušli u svoje ured, ured Vam je zapravo bio kompletno opremljen i niste trebali brinuti kakav stol odabrati, gdje ga smjestiti, kako ga podesiti i slično, već ste samo trebali sjesti za svoje novo radno mjesto i krenuti u nove pobjede ????.

 

Ali ipak možda Vam se jednom ukaže prilika da pronađete idealan stol za sebe, a tada će Vam dobro doći informacije o uredskim stolovima koje Vam dostavljamo u nastavku.

Uredske stolove dijelimo na:


1. tradicionalne stolove koji su pričvršćeni na određenu visinu i koriste se samo dok sjedite. Neki od tih stolova imaju malu prilagodljivost visine pomoću sustava zakačke, ali to je rijedak slučaj. 


2. stolove podesive po visini koji se koriste i za sjedenje i za stajanje tako da im se mijenja visina radne stanice. Takvi stolovi mogu imati elektroničko i ručno podešavanje.


 

Ako koristite tradicionalni radni stol, onda biste svakako trebali svakih pola sata prošetati kako biste poboljšali svoju cirkulaciju i kako ne biste „zahrđali“ od sjedenja. Također je vrlo bitno da sjedite uspravno kako Vaša kičma ne bi stradala, ali najbolje bi bilo da nabavite stolac s ergonomskim mogućnostima koji će se savršeno uklopiti s Vašom radnom jedinicom. 

Sve popularnije radne jedinice su stolovi podesivi po visini. Takvi stolovi su izvrsnih ergonomskih performansi i korisnicima pružaju udobnost i zdravlje. Stolovi s podesivom visinom dolaze u različitim veličinama i oblicima. Stolni pretvarači pak omogućuju da tradicionalni stol pretvorite u radni stol podesiv po visini jer stol sam po sebi nema mogućnost podešavanja visine, ali pomoću raznih pomagala (npr. elektromotora ili ručice) omogućeno je prilagođavanje visine svakom korisniku.
 

 
 
 

Prednost stolova podesivih po visini je što oni tijekom radnog dana omogućuju korisnicima kombinaciju sjedenja i stajanja i tako korisnici imaju mogućnost izbora. Kao što dugačko sjedenje ima negativan učinak na ljudsko tijelo, ista je stvar i s dugačkim stajanjem. Vrlo je bitno da korisnici izmjenjuju stajanje i sjedenja svakih 30-60 minuta jer se tako postiže mentalna i fizička ravnoteža.

Bez obzira kakav stol imate, pravilo kaže da svaki radni stol treba na sebi imati ekran koji je udaljen cca 20 cm od lica, a da bi korisniku bilo ugodno vrh ekrana treba biti u visini očiju kako se korisnici ne bi naprezali i kako bi im korištenje računala bilo ugodno.

Nemojte zanemariti činjenicu da  je uredski posao uglavnom sjedeći i zato svakako svakih pola sata ustanite, protegnite se i poboljšate svoju cirkulaciju jer tako brinete za svoje zdravlje i na radnom mjestu! 

Newsletter
Prijavite se na Birodom.hr newsletter i primajte obavijesti o popustima i akcijama.